Skoči na glavno vsebino

V sredo, 17. 4. 2024, je potekalo državno prvenstvo šol v judu, zato smo se trije učenci s klubom in učiteljem športne vzgoje odpravili na tekmovanje v Koper.

Po nekaj urah pouka smo malo pred 10. uro odšli izpred stare šole v Krmelju. Vožnja sploh ni bila tako dolga, vmes smo spali in se pogovarjali ter kmalu prispeli v Koper. Najprej smo odšli v športno dvorano, kjer smo počakali in si ogledovali borbe dijakov in dijakinj. Trenerka mi je podala list za tehtanje in odšli smo na ”vago”. Malo sem bila nervozna, da nimam kakšnega dekagrama preveč. Teža je bila v redu, jaz pa malo manj živčna. Po malici in posladku smo se preoblekli v kimono. V tistem trenutku so mi živci delali na polno. Odšli smo na blazine, imenovane tatami. Ogreli smo se ter počakali na začetek borb.

Stopila sem pred borilno površino. Zagledala sem svoje ime na ekranu, se pripravila in odkorakala na blazino. Priklonila sem se in se začela boriti. Odmislila sem vse okoli sebe in se osredotočila na nasprotnico. Prijela sem jo in jo vrgla na ippon oziroma takojšnjo zmago. Priklonila sem se in odšla z blazine. Trenerka je bila vesela, jaz pa še bolj. Imela sem še dve borbi. V drugi me je nasprotnica premagala, v zadnji borbi pa sem zmagala jaz in osvojila 3. mesto. Bila sem vesela in zelo ponosna nase.

Počakali smo na podelitev, učitelj in trenerka sta mi čestitala ter me slikala. Ko sem prispela domov, sem prejela še polno čestitk, kolajno pa sem takoj dodala v svojo zbirko.

Zoja Prelogar, 7. razred

Dostopnost