Skoči na glavno vsebino

V petek, 14. 6. 2024, so otroci Rumene igralnice doživeli prav poseben dan, saj nas je obiskal prostovoljni gasilec g. Matjaž Kovač, ki opravlja tudi nalogo namestnika poveljnika GZ Sevnica. Namen obiska je bil otrokom predstaviti delo gasilcev, osnovno gasilsko opremo in vozilo. 

Po uvodnem pozdravu so otroci z velikim zanimanjem spoznali gasilsko vozilo, ki je bilo parkirano na parkirišču vrtca. Spoznali so, kako pomembno je vozilo za uspešno opravljanje njihovega dela. Pojasnil je, da gasilci ne gasijo le požarov, ampak pomagajo tudi pri reševanju ljudi in živali iz nevarnih situacij ter odpravljanju posledic naravnih nesreč. Nato je sledila predstavitev osnovne gasilske opreme. Otroci so si ogledali in preizkusili gasilsko čelado in druga pokrivala, zaščitne rokavice, škornje in različne gasilske uniforme (delovna, intervencijska, svečana). Da bi bil obisk gasilca še bolj zanimiv, je gospod Matjaž otroke razdelil v dve skupini. Prva skupina se je preizkusila v prenosu vode, druga pa v gašenju požara z vodo (improvizirana lesena hiška). Med izvajanjem dejavnosti so otroci izkazovali veliko navdušenja in pripravljenosti za delo.

Obisk gasilca v vrtcu je bil za otroke izjemno poučen in zanimiv. Gospod Matjaž je s svojo predstavitvijo in praktičnimi aktivnostmi uspel otrokom približati delo gasilcev na njim razumljiv način. Otroci so se naučili veliko novega o gasilstvu, hkrati pa so se zabavali in aktivno sodelovali.

Dopoldansko druženje je minilo v prijetnem in sproščenem vzdušju.  Gospodu Matjažu smo se zahvalili za obisk ter se poslovili z gasilskim pozdravom »NA POMOČ« in si obljubili, da srečanje še kdaj ponovimo.

Mateja Ručman, vzgojiteljica

Dostopnost