Skoči na glavno vsebino

Ker podatki TOM telefona kažejo, da je prijateljstvo nekaj, po čemer otroci in mladi najbolj hrepenijo, je bila osrednja tema letošnjega Tedna otroka SKUPAJ SE IMAMO DOBRO. V našem vrtcu smo se osredotočili na pomen medsebojnih interakcij, povezanosti, druženja, prijateljstev, pogovarjanja v živo, skupnih dogodivščin, sproščenosti, zaupanja in zabave.

V dopoldanskem času so otroci prvega in drugega starostnega obdobja rajali v večnamenskem prostoru vrtca pod sloganom »Zaplešimo, zaigrajmo in zapojmo skupaj!«, obiskali gasilski dom Krmelj, kjer so se seznanili z delom gasilcev, njihovo opremo, spretnostmi in znanji, ki jih gasilci potrebujejo pri opravljanju svojega dela, predvsem pa s srčnostjo in neustrašnostjo gasilcev, ko je v nesreči potrebno pomagati sočloveku. Navdušeno so se družili z reševalnimi in terapevtskimi psi ter njihovimi vodniki, ki so jim pričarali nepozabno doživetje, narisali nasmehe na obraze in jih opremili z novimi znanji. Vse nas so opomnili, kako pomemben je prispevek vsakega posameznika za skupno dobro, na sočutje, požrtvovalnost in pomen prostovoljstva.

Tudi popoldneve so otroci preživeli aktivno. Na delavnici Mavrični vrtiljak so se seznanjali z različnimi sprostitvenimi tehnikami in igrami, na popoldanskem druženju pa so se s starši pridružili ustvarjalnim in glasbeno plesnim delavnicam. Ob zaključku delavnic s starši, so si ogledali lutkovno predstavo Medvedov klobuk, v izvedbi strokovnih delavk vrtca.

Prijetno druženje devetošolcev in vrtičkarjev ob prebiranju pravljic in obisk klovnese Zofi, ki je otroke razveselila s svojimi vragolijami in baloni, ter jih opomnila na pomen prijazne in vljudne komunikacije je zaključilo bogat, prijeten in družaben teden v našem vrtcu.

Zapisala Petra Meserko, dipl. vzg. predšolskih otrok

 

Dostopnost