Skoči na glavno vsebino

Tudi v Osnovni šoli Krmelj smo se pridružili veliki akciji sajenja avtohtonih, neinvazivnih medovitih rastlin, katere pobudnik je Čebelarska zveza Slovenije, ki je brezplačne sadike tudi zagotovila. Pismo o nameri o sodelovanju pri izvajanju projekta so podpisali predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč in župani vseh šestih posavskih občin, med njimi župan občine Sevnica, g. Srečko Ocvirk.

Občina Sevnica si je konec preteklega leta znova prislužila priznanje na natečaju Čebelam najbolj prijazna občina, ker pomen čebelarstva krepi z različnimi aktivnostmi.

Občina Sevnica je zavezana k varovanju okolja in narave z različnimi aktivnostmi in ukrepi, kar omogoča varno bivanje ne samo čebel, ampak vseh v bivanjski verigi. Tako je podpis pisma o nameri pomemben korak k dodatni krepitvi aktivnosti na področju ohranjanja čebel in okolja.

Ob tej priložnosti so otroci Rožnate in Rumene igralnice, folklorna skupina Žarek in otroci 2. razreda z mentoricami pripravili pisan in razigran kulturni program, stkan iz pomladnih sanj. Pridružila se nam je tudi ravnateljica, ga. Gusta Mirt in predstavnik občine Sevnica, podžupan, g. Janez Kukec, tudi sam skrben čebelar. Program je povezovala ga. Petra Meserko.

Na našem vrtu, kjer so že posajene medovite grmovnice in drevesa, so otroci vrtca ob podpori odraslih posadili še češnjo in oreh.

Za konec smo se posladkali z orehovo potico in domačim, zeliščnim čajem, posladkanim z medom.

Zapisala Petra Meserko, dipl. vzg.

Dostopnost