Skoči na glavno vsebino

3. DAN

Tretji dan smo se zbudili polni pričakovanj. Hitro smo se malo razgibali, odšli na zajtrk in se odpravili na pomol, kjer nas je že čakala ladjica. Z ladjico smo se odpeljali v Piran in med potjo spoznavali slovensko obalo. V Piranu smo si najprej ogledali akvarij, kjer smo videli veliko zanimivih morskih organizmov. Nato smo si ogledali Tartinijev trg in se sprehodili do znamenitega zvonika in svetilnika. Ker je bilo zelo vroče smo si privoščili tudi slasten sladoled. Ko smo prispeli nazaj nas je že čakalo kosilo in sledil je kratek počitek. Popoldne smo namenili izvajanju aktivnostim na morju. Vsi smo se preizkusili tudi v supanju. Kasneje smo obiskali tudi bazen in večer zaključili s plesom.

2. DAN

Zjutraj smo se prebudili polni energije, napolnili svoje želodčke in se odpravili v borov gozdiček na gozdno dogodivščino. Tam smo opravili vse izzive in prišli do skritega zaklada. Potem smo si oblekli kopalke in se odpravili na plavanje. Po plavanju nam je kosilo teknilo kot bi mignil in sledil je počitek in polnjenje naših energijskih baterij. Po počitku smo se odpravili na obalo, kjer smo po morju iskali morske organizme in spoznavali različne vrste morskih živali in školjk. Komaj smo že čakali popoldansko plavanje, kjer smo se lahko na koncu malo razvajali tudi v masažnem bazenčku. Zvečer se bomo udeležili talentov Debelega rtiča in potem hitro odhiteli spat, polni pričakovanj za naslednji dan.

 

1. DAN

Zjutraj smo se vsi nasmejani in polni pričakovanj podali na pot proti morju. Ko smo prispeli na Debeli Rtič smo se namestili v mladinskem domu Veverička in si najprej ogledali naše sobe. Pojedli smo malico in se že pripravili za prve dogodivščine na bazenu. Na bazenu smo se učili plavalnih tehnik in čas je minil kot bi mignil. Po plavanju smo odšli na kosilo in napolnili naše želodčke. Sledilo je ustvarjanje morskih lučk, ki nam bodo služile za večerni nočni sprehod. Popoldne je ponovno sledilo plavanje. Prvi dan bomo zaključili z nočnim sprehodom in družabnimi igrami.

Lepo vas pozdravljajo učitelji in učenci.

Dostopnost