Skoči na glavno vsebino

TEKMOVANJA se je udeležilo 9 učencev in učenk Osnovne šole Krmelj

 

Učenci in učenke, ki so se s svojimi rezultati izkazali na občinskem tekmovanju so tokrat sodelovali v enakih tekmovalnih disciplinah, na področnem tekmovanju. Žal se tekmovanja nista udeležili tekačici na 60 metrov (Melani Berk in Tjaša Svenšek).

Kljub temu je našo šolo zastopalo devet učencev in učenk.

Tudi tokrat sta se v Krmelj s kolajno okoli vratu vrnila Gal Završnik, ki je z rezultatom 65,03 metra dosegel drugo mesto in Nika Tisu, tekmovalka na razdalji 1000 metrov, je tokrat razdaljo pretekla v času 3:31,96, kar je zadostovalo tudi za končno drugo mesto.

Zelo blizu kolajni je bil Jaša Medved. Tekmovanje je končal kot četrti tekmovalec v suvanju krogle. Njegov rezultat z 10,90 metra je bil le 27 centimetrov krajši od bronastega leska.

Vsi ostali tekmovalci so izboljšali svoje dosežke v primerjavi z občinskim tekmovanjem.

Pri mlajših učencih in učenkah je Manca Dražetić v teku na 600 metrov dosegla sedmo mesto s časom 2:05,23; Anika Medved pri metu vorteksa za mlajše učenke z razdaljo 32,22 zaseda končno 12. mesto. Izjemen dosežek ,glede na to, da je tekmoval v kategoriji z dvema letoma starejšimi je dosegel Aljaž Rutar v teku na 60 metrov, s časom 9,67, kar je zadostovalo za 11. mesto; s tekom na 600  metrov je Erazem Baloh opravil v dveh minutah, rezultat 2:00,04 je zanj pomenil osmo mesto.

V kategoriji starejših učencev in učenk je svoj rezultat v metu vorteksa izboljšala Nika Škoporc, tokratna daljava 37,83 metra je prinesla deveto mesto; Jakob Jamnik je v teku na 60 metrov dosegel čas 8,66, kar je bilo dovolj za 14. mesto

Vsem tekmovalcem iskrene čestitke in srečno v nadaljevanju tekmovanja vsem tistim, ki se bodo uvrstili na državno tekmovanje.

Krmelj, 20. 5. 2022                                                                              

Primož Plazar, prof. švz

Dostopnost