Skoči na glavno vsebino

V petek, 15. novembra, smo dan začeli z gledališčem na stopnicah, in sicer s pravljico Lonček kuhaj. Učenci sedmih razredov so nam predstavili tradicionalne slovenske jedi, ki so značilne za določeno pokrajino v Sloveniji. Program je popestrila tudi pesem Pastirica žgance kuha, katere spremljavo sta igrali učenka Lea in učiteljica Ana, pesem pa je zapela osmošolka Ela. V tem tednu je bil tudi mednarodni dan prijaznosti. Učenke prostovoljke so v ta namen pripravile »kamenčke prijaznosti« in vsak si ga je lahko izbral. Ta dan pa je učiteljica Tatjana javno pohvalila učenke, ki obiskujejo izbirni predmet Sodobna priprava hrane. Udeležile so se namreč tekmovanja Zlata kuhalnica, kjer so si prikuhale zlato priznanje. Vsi smo jim glasno zaploskali. Zoja in Ela sta nas podučili, zakaj je slovenski zajtrk pomemben. Sledil je del, na katerega smo vsi čakali: slovenski tradicionalni zajtrk. Vsi smo se najedli okusnega zajtrka lokalnih pridelovalcev.

Orodna vrstica za dostopnost