Skoči na glavno vsebino

Letošnja tema Tedna otroka nas opominja, kako pomembno je, da otrokom omogočimo pogoje za srečno in izpolnjujoče otroštvo. Tudi v vrtcu pri OŠ Krmelj smo obeležili Teden otroka. Ob tej priložnosti smo se vprašali: Ali lahko najdemo kakšne vzporednice med otroštvom nekoč in danes? Uspelo nam je.

V tem tednu smo veliko poudarka dali igri, tako v igralnicah kot tudi zunaj. Izvedli smo orientacijski pohod, obiskali gasilce, urili ravnotežje in spretnost na poligonu, si ogledali predstavo z naslovom »Zlatolaska in trije medvedki« v izvedbi vzgojiteljic, poslušali pravljico, ki so nam jo prebrali otroci iz šole in za zaključek smo se igrali v igralnicah drugih otrok in skupaj rajali ob glasbi v večnamenskem prostoru. Želeli smo se tudi podružiti s starši,  zato smo izvedli popoldansko delavnico, kjer smo dali poudarek na igrah nekoč. Otroci so izvajali likovne dejavnosti, bibarije, spoznali plese in igre, ki so se jih igrali njihovi starši in stari starši. Za konec pa smo staršem pripravili pogostitev ob sadju in sokovih domačih pridelovalcev.

Vsak otrok se rodi kot nepopisan list. Njegovo odraščanje je povezano s časom, v katerem živi, z vzgojo, šolskim sistemom, družbo in okoljem, ki ga obkroža. Vsi otroci potrebujejo ljubezen, občutek varnosti in topel dom. Potrebujejo igro, druženje z vrstniki, spodbudo ter priložnost za razvoj  svojih talentov in interesov.

Strokovne delavke vrtca, nosilke dejavnosti

Dostopnost