V prejteklem tednu smo imeli teden slovenske hrane. V ponedeljek smo risali panjske končnice, v torek smo izdelovali domače sladke in slane namaze, v sredo smo okraševali večnamenski prostor, v četrtek smo prebrali pravljico o čebelah in v petek smo imeli Tradicionalni slovenski zajtrk. Zjutraj smo dan začeli s kulturnim programom, kjer so se predstavili učenci od 1. do 5. razreda. Nato pa je sledil težko pričakovani zajtrk. Vsak izmed učencev je dobil svoj pogrinjek, kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Zajtrk je bil res slasten. Po zajtrku smo imeli še delavnice, kjer smo izdelovali čežano, domač kruh, domače maslo in hotel za čebele. Celoten dan smo posvetili lokalni hrani in se ob tem res zabavali.
TEDEN SLOVENSKE HRANE IN TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK
Nov 18, 2024 | Aktualno, Novice, Novice vrtec | 0 komentarjev
Nedavni komentarji