Skoči na glavno vsebino
4. 9. in 5. 9. 2024, Rimske Toplice.Vsi učenci od četrtega do devetega razreda so opravili plavalni preizkus, deset minutno vzdržljivostno plavanje, obnovili skoke v vodo, učenci od sedmega do devetega razreda so obnovili tudi znanje reševanja iz vode (kako pomagamo obnemoglemu plavalcu), izvedeno je bilo med-razredno tekmovanje v plavanju. Nekaj časa je bilo namenjenega tudi igram v vodi in varnemu spuščanju po toboganu.  Vsi učenci od šestega do devetega razreda so plavalci, posamezni učenci suvereno in lepo plavajo celo v več plavalnih tehnikah. V četrtem in petem razredu vsi učenci še niso plavalno opismenjeni in bodo te veščine lahko izpopolnili v naslednjem šolskem letu v okviru plavalne šole v naravi.

Z učenci drugega in tretjega razreda smo izvedli plavalne urice z namenom ugotavljanja prilagoditve na vodo. Najmlajši so izjemno uživali, se sproščeno igrali v vodi, kar je predpogoj za nadaljnje učenje.

Obnovili smo tudi znanje s področja pravil obnašanja na bazenu in se jih tudi držali. Učenci so bili zelo pohvaljeni s strani upravnika bazena in ostalih gostov za svoje obnašanje in prizadevnost na športnem dnevu.

Še nekaj foto utrinkov:

 

Primož Plazar, prof. švz

Dostopnost