Skoči na glavno vsebino

Prvi šolski dan za 17 prvošolcev na OŠ Krmelj

V ponedeljek, 2. septembra 2024, je na Osnovni šoli Krmelj potekal težko pričakovani prvi šolski dan za naše najmlajše učence-prvošolce. Skupaj s starši se je v šolskem večnamenskem prostoru zbralo 17 radovednih otrok, ki so s torbicami na ramenih prvič prestopili šolski prag.

Otroke in starše je pozdravila ravnateljica ga. Gusta Mirt, ki je učencem s spodbudnimi besedami zaželela uspešen začetek njihove šolske poti. Poudarila je pomen sodelovanja med šolo in starši ter izrazila veselje, da so postali del šolske skupnosti.

Po ravnateljičinem nagovoru je sledil kratek, a prisrčen program, ki je poskrbel za to, da so se otroci počutili dobrodošle. Učence in starše sta pozdravili učiteljica Teja Podlogar in vzgojiteljica Anja Kostrevc, ki jih bosta spremljali v prvem šolskem letu, ter učenci 2., 3. in 4. razreda in njihovi razredniki.

Najmlajše učence na šoli so v prvi razred z balonom v roki simbolično pospremili najstarejši učenci naše šole-devetošolci. Posebno presenečenje je sledilo, ko je otroke pozdravil Kuža Pazi, ki jih je navdušil s svojim obiskom. Vsem otrokom je razdelil rumene rutke, ki jih bodo naredile bolj vidne in varne na cesti ter jim predstavil varno prečkanje ceste v okolici šole.

Prvošolci so z nasmehom na obrazu in novimi prijatelji vstopili v svet učenja in raziskovanja, obdani z učitelji in podporo svojih staršev. Vsi skupaj se že veselimo novih dogodivščin, ki jih prinaša šolsko leto.

 

Anja Kostrevc in Teja Podlogar
Dostopnost