V petek, 19. 11. 2021, smo obeležili 11. tradicionalni slovenski zajtrk. Najprej smo se pogovarjali, kaj pomeni tradicija. Učenci so se spomnili, da vedno za določene praznike delajo enake stvari: za božič postavijo smreko in pod njo jaslice, za martinovo jedo mlince, gos ali raco ter rdeče zelje, za veliko noč jedo potico, šunko in barvajo jajca, za TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK pa jedo kruh, domače maslo iz bližnje kmetije, prav tako mleko in med. Jabolka so prav tako iz okoliških sadovnjakov. Pomembno je, da je hrana slovenska in tako ne vsebuje veliko kemikalij in aditivov.
Ker tak zajtrk jemo vsako leto na ta dan in to prehranjevalno navado prenašamo iz leta v leto na nove generacije, je postala TRADICIJA. Učenci so obljubili, da bodo to tradicijo prenašali še naprej. Ko bodo starši, bodo na tak zajtrk navajali tudi svoje otroke in jim bodo dober vzgled.
Učenci 2. razreda OŠ Krmelj z učiteljico Mojco Tomažin
Nedavni komentarji