V četrtek, 17. 10. 2024, smo se s petimi učenkami in učiteljico Tatjano odpravile na kuharsko tekmovanje. V jutranjih urah smo krenile izpred stare šole v Krmelju in kmalu prispele v Ljubljano. Najprej so nas namestili v učilnico, kjer smo odložile svoje stvari, nato pa so nas odpeljali v jedilnico, kjer smo pojedle zajtrk. Prijazni študentje so nas postregli z rogljički in napitki vseh vrst.
Nato je sledil žreb. Šola, ki so jo izžrebali, je odšla do mize in izžrebala postajo ter kuhinjo, v kateri bo kuhala. Z dekleti smo dobile kuhinjo številka 3 z delovnim mestom 3. Po žrebu smo se odpravile do naše kuhinje, se razpakirale in se pripravile na tekmovanje. Ko je eden izmed članov komisije prišel v kuhinjo in naznanil začetek tekmovanja, smo v roke prijele kuharske pripomočke in se lotile dela. Skozi celoten postopek kuhanja smo si pomagale in si vlivale pozitivno energijo, kar se je na koncu izplačalo.
Za predjed smo z dekleti pripravile funšterc s karameliziranimi jabolki, za glavno jed enolončnico s knedeljčki in zeliščno bageto, napitek pa je bil narejen iz kavnih nadomestkov. Pri kuhanju so nam pomagali tudi prijazni študentje. Najprej smo pripravile krožnik za komisijo, nato še za razstavno mizo.
Po končanem kuhanju smo čakale na razsodbo komisije, ki je poskusila našo hrano in odločala, kdo je kuhal najbolje. Po ne preveč dolgem čakanju je napočil čas za razglasitev rezultatov. Še pred tem nam je eden izmed članov komisije podal svoje mnenje o naši pripravi jedi. Sledila je podelitev priznanj, kjer je naša šola prejela zlato priznanje, česar smo bile zelo vesele.
Po koncu tekmovanja smo vse pospravile in se odpravile proti Krmelju. Zlato priznanje je dokaz trdega dela, dobre volje in medsebojnega sodelovanja.
Zoja Prelogar, članica ekipe
Nedavni komentarji