Skoči na glavno vsebino

Otroški pevski zbor MAVRICA je bil najštevilčnejši zbor na 7. območni reviji predšolskih in mlajših šolskih otroških pevskih zborov »Ringaraja 2024«.  Zbor deluje že drugo leto pod mentorstvom Sonje Kugonič, diplomirane vzgojiteljice. V zboru prepevajo otroci Osnovne šole Krmelj in otroci Vrtca pri OŠ Krmelj. Na harmoniki pa jih je spremlja učiteljica prvega razreda Teja Podlogar.

Pevske vaje potekajo dvakrat na teden. Seveda pri tem ne smemo pozabiti, da se otroci ob tem učijo novih vokalnih tehnik, boljše telesne drže in jasnejšega izgovarjanja. Pri tem izbiram pesmi glede na željo otrok, letni čas in dejavnosti šole ter vrtca. Prepevamo najrazličnejše pesmi, tako slovenske ljudske pesmi kot umetne pesmi. Skozi celotno šolsko leto nastopamo na prireditvah v okviru vrtca in šole v dopoldanskem kot tudi v popoldanskem času. Ob skupnem sodelovanju in petju neizmerno uživamo, se zabavamo in družimo.

Na koncert oz. revijo smo se odpeljali z avtobusom in kot prvi nastopili v polni kulturni dvorani Sevnica. Otroci so bili navdušeni in dobili veliko novih izkušenj, pohval ter posebno priznanje. Predvsem pa so pridobili na samozavesti.

Ob tej priložnosti pa bi se zahvalila tudi vsem staršem otrok za njihovo podporo, spodbudo in številno udeležbo na koncertu.

Zapisala Sonja Kugonič, diplomirana vzgojiteljica

Dostopnost