Skoči na glavno vsebino

V sredo, 22. 5. 2024, se je v Vrtcu pri OŠ Krmelj odvijal že deseti tradicionalni spomladanski Knapčev pohod. V dopoldanskem času smo se zbrali z namenom spodbujanja medgeneracijskega druženja, preko izvajanj gibalnih nalog v naravi. Tema pohoda se je povezovala s prednostno nalogo vrtca – Igre nekoč, kot tudi s projektom  Z igro do prvih turističnih korakov. Po uvodnem pozdravu in nagovoru gospe ravnateljice, se je predstavil otroški pevski zbor Mavrica. Na dogodek je prišel tudi sam škrat Knapec nas pozdravil in povabil na potep. 

Otroci prvega starostnega obdobja so se odpravili na krajši pohod v okolici vrtca, na poti so imeli pripravljene gibalne postaje – premagovanje ovir. Otroci drugega starostnega obdobja so uživali v daljšem pohodu neposredno ob  ribniku. Pohod je bil zasnovan z več postajami, kjer so se udeleženci preizkušali v raznovrstnih gibalnih igrah, kot so “Prečkanje mostu”, “Deroča voda, »Koza klamf«, »Pajkova mreža«, in druge. Vsaka igra je pripomogla k zaupanju v svoje gibalne sposobnosti, doživljanju veselja ter sodelovanja.

Pohod je bil zaključen s prijetnim druženjem ob pogostitvi, kulinarično presenečenje. Udeleženci so se okrepčali s krompirjevimi polpeti (Fanikohen), mini potičkami ter domačim jabolčnim sokom. Vse okusne dobrote so pripravili v kuhinji OŠ Krmelj.

V zahvalo, podporo in udeležbo so otroci presenetili starše in stare starše z izdelkom, punčko iz cunj, ki so jo izdelali v vrtcu.

Celoten dogodek je bil čudovita priložnost za krepitev vezi med generacijami ter spodbujanju zdravega načina življenja skozi gibanje v naravi.

Starši, stari starši, hvala  vam, da ste nam omogočili, da smo z vami preživeli čaroben in nepozaben spomladanski dan!

Krmelj, 24. 5. 2024 Vzgojiteljici Mateja Ručman in Anja Grošelj

 

Dostopnost