Skoči na glavno vsebino

V sredo, 9. 12. 2015, so se otroci vrtca in učenci Osnovne šole Krmelj skupaj s starši zbrali pred vrtcem, kjer so nestrpno pričakovali pričetek 16. Knapčevega pohoda.
Zbrane sta pozdravili učenka osnovne šole Krmelj Alina Stanisavljević Smodiš in Lara Imperl, ki obiskuje vrtec pri OŠ Krmelj. Za čaroben pričetek pohoda so poskrbele vzgojiteljice tamkajšnjega vrtca, ki so s predstavo senčnega gledališča o krmeljskem škratu Knapcu poskrbele za pravljični uvod. Po predstavi se nam je na odru pridružil jamski škrat Knapec in k sebi povabil tudi ravnateljico OŠ Krmelj, go. Gusto Mirt, ki je pozdravila obiskovalce in jih povabila k odštevanju ob slavnostnem prižigu prazničnih luči na vrtcu in novi osnovni šoli.
V soju luči so se otroci in starši z roko v roki podali na pot, katero so osvetljevale knapčeve svetilke. Poskrbljeno je bilo za več presenečenj. Otroke so pozdravile živali, v daljavi so si lahko ogledali ples snežink, sledil pa je tudi slavnostni prižig luči v kraju Krmelj, za kar je poskrbela predsednica krajevne skupnosti, ga. Slavica Mirt. Nočni sprehod se je zaključil pred gasilskim domom v Krmelju, kjer so obiskovalci ob toplem čaju in piškotih prisluhnili pevskim talentom vrtca in OŠ Krmelj ter šolskemu ansamblu. Manjkalo ni niti čudovitih in slastnih izdelkov, ki so jih izdelali otroci in učenci ob pomoči mentorjev. Hvala vsem, ki ste s prispevki nagradili njihov trud.
Večer prijetnega druženja se je zaključil in verjamemo, da vas bo misel na pravljično osvetljeni Krmelj grela do prihodnjega zimskega Knapčevega pohoda.

Dostopnost